Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Freelancer Bloemisterij duidt aanval op kwekerijen Ecuador

  Freelancer Bloemisterij duidt aanval op kwekerijen Ecuador

  0

  Paul Smits, freelancer voor het Vakblad voor de Bloemisterij, vertelde vanmorgen op NOS Radio over de onrust in Ecuador. Hij ging onder meer in op de aanval van demonstranten op 32 kwekerijen in het land.

  Aanleiding voor de onrust in Ecuador is het afschaffen van de subsidie op brandstof door de regering van Lenin Moreno. De oorzaak voor de demonstratie van Ecuadoranen lijkt echter veel dieper te zitten, schetst Smits. De freelancer, die aan de rand van Quito woont, signaleert dat het er sterk op lijkt dat de demonstraties georganiseerd zijn door aanhangers van de vorige president Rafael Correa.

   

  Smits noemt als voorbeeld de aanval op de Rekenkamer in Quito. In de Rekenkamer liggen belastende stukken voor de voormalige regeerders opgeslagen. Smits refereert ook aan de aanval op de 32 kwekerijen die twee dagen geleden plaatsvonden. Het is nog altijd onrustig in Ecuador.

  Luister hier het fragment op NOS Radio waarin Paul Smits in gaat op de situatie in Ecuador. Smits is te horen om 6:40 uur.

  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar