Fusie Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland in de maak

  De raden van toezicht van het Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland hebben ingestemd met het voorgenomen besluit van beide scholen om te fuseren. In het najaar van 2020 kondigden Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland al aan dat zij voornemens zijn om samen verder te gaan.

  De raden van toezicht zien de fusie als een logisch gevolg van de ambities van beide instellingen. Eric Lücke, voorzitter raad van toezicht Clusius College: „Zowel het Clusius College als het ROC Kop van Noord-Holland zijn zich bewust van hun regionale functie en hebben de blik naar buiten en op de toekomst gericht. We kennen de regio en elkaar.”

  „Door samen te gaan, bieden we dicht bij huis een compleet aanbod aan voor zowel het vmbo, mbo als een leven lang ontwikkelen. Zo kunnen we blijven inspelen op maatschappelijke en technologische ontwikkelingen,” vult Kees Turnhout, voorzitter raad van toezicht ROC Kop van Noord-Holland aan.

  Bestuurlijke fusie

  Een belangrijke vervolgstap is dat de Commissie Macrodoelmatigheid mbo een fusietoets gaat uitvoeren. Deze commissie beoordeelt fusies in het middelbaar beroepsonderwijs met een inhoudelijke toets en adviseert vervolgens de minister van OCW. Als de minister hierover positief beschikt – dit besluit wordt voor de zomer verwacht – dan zal de bestuurlijke fusie plaatsvinden op 1 januari 2022, gevolgd door een instellingenfusie op 1 augustus 2022.

  Als gevolg van de fusie zullen Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland opgaan in een nieuwe organisatie met ongeveer 1.275 medewerkers, bijna 5.000 mbo-studenten, 1.500 cursisten educatie, 100 studenten VAVO en zo’n 4.000 vmbo-leerlingen en een omzet van bijna 100 miljoen euro.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties