Kort & Bondig Evenementen Grote Nederlandse deelname My Plant & Garden

Grote Nederlandse deelname My Plant & Garden

0

De Nederlandse sierteelt is volgende week goed vertegenwoordigd op de Milanese beurs My Plant & garden. Rond de zestig kwekers, veredelaars en exporteurs zijn standhouder.

Op een persconferentie gisteren benadrukte de Nederlandse consul-generaal in Milaan Johan Verboom dat Nederland goed vertegenwoordigd is. Het consulaat ondersteunt de Nederlandse deelname, omdat Italië een belangrijk exportland voor Nederlandse bloemen en planten is. Italië is exportland nummer 4. In 2017 was de exportwaarde €319.936.000,-. Dat was een toename van 2,9%.

Het is de vierde keer dat My Plant & garden wordt gehouden. Dit jaar er is er wederom uitbreiding. De kwekersbeurs telt zo’n 600 standhouders uit onder meer Italië, Nederland en Denemarken. My Plant & Garden vindt plaats van 21 tot en met 23 februari. Klik voor de deelnemerslijst hier.

 

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar