Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Handelsvoorman Jan van den Bos overleden

  Handelsvoorman Jan van den Bos overleden

  0

  Jan van den Bos, voormalig voorzitter van de Vereniging voor Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB), is vorige week woensdag na een kort ziekbed overleden. Dit is vandaag, op de dag van de afscheidsbijeenkomst, bekendgemaakt.

  Van den Bos is 22 jaar bestuurder geweest bij de VGB, waarvan 15 jaar als voorzitter. In 2002 werd hij opgevolgd door Herman de Boon. Bij dit zijn vertrek destijds werd hij door Cees Veerman, de toenmalige minister van Landbouw, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ook kreeg hij de gouden speld en het erelidmaatschap van de VGB.

  • Jan van den Bos I Foto: VGB

  Jan van den Bos had zitting in de directie van het bedrijf Bos Brothers, met zowel een groenten- als bloementak. In talrijke organen vertegenwoordigde hij de VGB en dus de groothandel, zoals PT, Bloemenbureau Holland, Stichting Vakinformatie Siergewassen, Algemeen Groothandels Verbond en vervoersorganisatie EVO.

  Plantarium

  Van den Bos was tevens jarenlang voorzitter van boomkwekerijbeurs Plantarium. De vakbeurs meldt dat onder de 14 jaar waarin Van den Bos de beurs leidde Plantarium is gegroeid tot dé internationale ontmoetingsplaats voor de boomkwekerij. Het Plantariumcomplex is in die periode verruimd en in samenwerking met FloraHolland, uitgebreid met de ontwikkeling van het Greenpark Boskoop. „Wij profiteerden van Jan’s kennis van zaken en zijn netwerk. Het bestuur en deelnemers blijven Jan herinneren als een mensenmens, enthousiast en altijd plannetjes maken ”, aldus de vakbeurs.

  Reageer op dit artikel

  avatar