Innovatiedag Boomkwekerij in Venlo én in Opheusden

  Compas Agro organiseert begin september niet één innovatiedag voor de boomkwekerij, in Venlo, maar organiseert ook zo’n tweede dag mee in Opheusden.

  De Innovatiedag Boomkwekerij Opheusden vindt woensdag 2 september plaats op een perceel van Volentis: Wijenburgsestraat 8 in Echteld. Deze dag organiseert Compas Agro samen met Helicon, Ar-Plant, Van Tuijl, Volentis, Boomteeltstudieclub Opheusden en Tree Centre Opheusden. Aan bod komen verschillende onderwerpen, waaronder druppelirrigatie en fertigatie in laanbomen, grasbanen, bloemenmengsels, autonome trekkers en bestrijding van onkruid en bijvoorbeeld meeldauw in Acer campestre.

  De Innovatiedag Boomkwekerij Compas Agro is een dag later: donderdag 3 september op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Tijdens deze dag komen onder andere aan bod: nieuw onkruidmiddel Devrinol, herbiciden in Tagetes, remote sensing met drones, plantweerbaarheid in Prunus en valse meeldauw in roos.

  Verplicht aanmelden voor een dagdeel

  Een bezoek aan de innovatiedagen kan meetellen voor de spuitlicentieverlenging. Het programma in Opheusden en Venlo is zowel in de ochtend als in de middag. Kwekers moeten zich vanwege corona aanmelden voor een bepaald dagdeel (via bovenstaande links). Iedere rondgang is in een groepje van 5 personen; per dagdeel zijn er maximaal 50 personen toegelaten.

  Foto: Arno Engels

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties