Hortipoint Internationaal platform online voor meer stedelijk groen

  Internationaal platform online voor meer stedelijk groen

  0

  Boomkwekerijsectoren uit zeven landen die lid zijn van de European Nurserystock Association, hebben met EU-subsidie een online-promotieplatform gelanceerd voor meer stedelijk groen.

  Het platform ’Green Cities for a Sustainable Europe’ is een initatief van de ENA en deze zeven aangesloten landen: Nederland, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk.

  Op het platform staat kennis over stedelijk groen dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Het legt de voordelen uit in vijf thema’s: (volks)gezondheid, klimaat, economie, biodiversiteit en sociale cohesie. Doel is om verdere vergroening van stedelijk gebied en zakelijke contacten tussen overheden, sectoren, instituten en organisaties te promoten.

  De website is meertalig; elk van de zeven ENA-landen heeft een eigen pagina. Bedoeling is om dit verder uit te breiden naar meerdere ENA-landen.

  Miljoenensubsidie van EU

  Het platform is opgezet met steun vanuit Brussel. De EU heeft eerder het promotieprogramma De Groene Stad/The Green City meer dan €2 miljoen toegekend om toepassing van stedelijk groen te stimuleren. „De promotie is in het belang van ons allemaal”, zei de vorige ENA-president Tim Edwards op de IPM 2018.

  Foto: Arno Engels

  Arno Engels
  Since 2000 Arno Engels has been editor of De Boomkwekerij, Dutch magazine for hardy nursery stock. Since 2018 he is also Floribusiness editor.

  Reageer op dit artikel

  avatar