Introductie Reia Roses goed ontvangen

  Vrijdag 7 april veilde de Spaanse kwekerij Aleia Roses voor het eerst Red Naomi! bij Royal FloraHolland. Ze begint met hun A2-kwaliteit onder het merk Reia Roses. De prijsvorming op de eerste veildag was positief.

  Will Zuijderwijk, commercieel directeur Nederland van Aleia Roses, spreekt van ‘nette A2-prijzen’ voor de eerste takken Red Naomi! die via de klokken van Royal FloraHolland verhandeld zijn. „Met gemiddeld 63 cent voor lengte 9 en respectievelijk gemiddeld 42, 33 en 27 cent voor 8, 7 en 6 en zijn we tevreden. De presentatie in de hoes en op de kar kan nog iets beter en daar werken we hard aan. Stap voor stap willen we groeien. De eerste veildag is ons goed bevallen.”

  Donderdag 6 april presenteerde Aleia Roses bij Royal FloraHolland vestiging Aalsmeer aan ruim 100 rozeninkopers de plannen voor hun Red Naomi!. Het bedrijf heeft de culitvar in 2016 in hun nieuwe kas van 14 ha in Noord-Spanje aangeplant. Op jaarbasis zullen er 40 miljoen takken geoogst worden. Die zullen onder drie merknamen op de markt gezet worden. De allerbeste stelen krijgen de naam Aleia Maxima. Daaronder komt merknaam Aleia.

  Op dit moment is de kwaliteit goed genoeg om als Reia Roses te worden afgezet. Vooralsnog gaat het volgens het bedrijf om A2-kwaliteit, en dat staat ook op de hoezen. Er is ook een aparte website gelanceerd. Zodra het aanbod A1 kwaliteit van Reia Roses voldoende is, komt die apart op de markt. Aanbod van de andere merken komen naar verwachting eind 2017 beschikbaar.

  Het is bekend dat de eerste takken van een jong gewas rozen niet direct uniform en van topkwaliteit is. Pas rond de 8e snede is dat het geval en Aleia Roses is net begonnen aan de 4e snede. De allereerste takken kwamen niet voor de klok, maar gingen in Spanje en via handelsbedrijf Zandbergen/Roseportal in blanco hoezen van de hand. Sinds 7 april is er voldoende product dat voldoet aan de specificaties van Reia Roses A2.

  Dagelijks zullen er op de vestigingen Rijnsburg, Naaldwijk en Aalsmeer per lengte 1-3 karren voor de klok staan. De webshop Roseportal neemt de iets rijpere A2 Reia Roses en de B1-kwaliteit op. Verkoop via Floramondo is binnenkort ook mogelijk, net als dag-/temijnhandel.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties