‘Israël exporteert jaarlijks 450 miljoen stuks’

  Deskundigen van het Ministerie van landbouw van Israël schatten in dat er jaarlijks circa 450 miljoen stuks bloemen, snijgroen en struiken door het land geëxporteerd worden met een waarde van €100 miljoen. Meer over de sierteelt in Israël lees je in het landendossier Israël in MijnBloemisterij.nl.

  De belangrijkste exportproducten zijn chamelaucium (wax flower), ruscus, pittosporum, anemone, gypsophila, limonium, phlox, ranunculus, helianthus en asclepias. De exportpositie van Israël is vooral gebaseerd op het leveren van producten die in de EU in de wintermaanden lastig te telen zijn. En sommige producten (zoals wax flower) worden helemaal niet in de EU geproduceerd.

  In de wintermaanden is Israël de enige leverancier van wax flowers op de Europese markt. In de zomer is er concurrentie vanuit landen op het zuidelijk halfrond.

  Een belangrijk exportproduct is ook de pioenroos. Het behoort qua volume niet bij de 10 belangrijkste exportsoorten, maar wel als gekeken wordt naar de waarde. Israël komt met pioenrozen op de Europese markt voordat de productie in Nederland op gang komt. Gedurende de hele winter import de EU pioenrozen uit Israël maar april is de belangrijkste maand.

  Meer over de sierteelt in Israël lees je hier in het landendossier Israël op MijnBloemisterij.nl.

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties