Vakblad voor de Bloemisterij Het vak John Mostert leert veel van brand op zijn bedrijf

  John Mostert leert veel van brand op zijn bedrijf

  0

  Sommige gebeurtenissen weet je nog als de dag van gisteren. Zo zal John Mostert de brand in zijn kwekerij op 23 juli 2018 niet snel vergeten.

  De hele schuur en kantine brandden af. De brand heeft het gewas niet bereikt, ook al zijn wel enkele planten verschroeid door extreme hittevorming. „Wetende dat je goed verzekerd bent, kom je voor het dilemma te staan: laat je de boel gaan of gaan we ervoor om zoveel mogelijk van het gewas nog proberen te redden. Ik koos met de verzekeraar voor de laatste optie”, licht Mostert toe.

  Een goede keuze achteraf, omdat de uitval van planten zeer binnen de perken is gebleven en geplande leveringen door konden gaan. Allemaal dankzij de enorme hulp van familie, vrienden en buren, naast die van de verzekeraar en bedrijven. Als gelovig man ziet Mostert het echter ook als een zegen van God dat het zo gelopen is.

  Lees in de bedrijfsscan in de Bloemisterij hoe Plantenkwekerij P. Mostert de draad na de brand weer heeft opgepakt. Of via deze link in het digitale magazine.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar