Hortipoint Kader Abdolah spreekt ‘troonrede’ over landschap uit

  Kader Abdolah spreekt ‘troonrede’ over landschap uit

  0

  Op Landgoed Klein-Vennep in Park21 sprak schrijver Kader Abdolah 19 september de zogenoemde ’landschapstroonrede’ uit. Hij betoogde met name dat we de kracht van het landschap niet moeten onderschatten, elk type landschap heeft nu eenmaal zijn eigen soort mens voortgebracht.

  Het is de tweede keer dat op de derde dinsdag van september een alternatieve troonrede over het landschap wordt uitgesproken. De eerste keer was drie jaar geleden toen de Landschapstriënnale in Park Lingezegen nabij Nijmegen werd georganiseerd.

  Grote ambities

  Nu staat Park21 tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp de hele maand september in het teken van de Landschapstriënnale. Volgens bestuursvoorzitter Eric Luiten van de Triënnale belichaamt Park21 grote ambities. Groot vanwege de oppervlakte – het beslaat 1.000 ha – maar ook groot vanwege het streven om van het overwegend agrarische landschap een ‘betekenisvol ontspanningsgebied te maken voor iedereen die in de loop der jaren in deze omgeving is neergestreken. Een relevantie locatie dus om het over de toekomst van het Nederlandse landschap te hebben.’

  De lezing van Kader Abdolah is een van de vele activiteiten die worden georganiseerd in het kader van de Landschapstriënnale. Het volledige programma vindt u op www.landschapstriennale.com.

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar