Kort & Bondig Bedrijven Locatie Florensis Dinteloord in gebruik genomen

Locatie Florensis Dinteloord in gebruik genomen

0

De nieuwe productielocatie Florensis Dinteloord is onlangs ingewijd door de directie. Zij hebben de eerste trays met Calocephalus stekken in de kas van 6 ha gezet. Er is sterk ingezet op duurzaamheid bij de nieuwbouw.

De productielocatie (1,5 ha. cabriokas en 4,5 ha. Venlokas) is net als de bedrijfsruimte (0,5 ha.) en kantoorruimtes voorzien van de laatste innovaties op het gebied van klimaat, teelttechniek en energiebesparing. De bedrijfshal is geïsoleerd, voorzien van slimme klimaatsturing en het dak is uitgerust met 1.320 zonnepanelen. In de geconditioneerde hal staan 3 straten met totaal 18 steksteekrobots opgesteld. De steksteekrobots zijn verhuisd vanuit hoofdkantoor Hendrik-Ido-Ambacht en uitgebreid met 6 extra robots.

Het bedrijf doet in het tuinbouwgebied Nieuw Prinsenland mee met een gezamenlijke spuiwatervoorziening, een ondergrondse wateropslag en een centraal gasontvangst- en electriciteitsstation.

De nieuwbouw was nodig omdat Florensis sterk groeit in de productie van jonge planten.  Via deze link is de bouw de duurzame en ‘state of the art’ productielocatie voor jonge planten te zien. De officiële opening van Florensis Dinteloord is in 2020.

Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar