Daan van Empel verlaat LTO Glaskracht Nederland

Waterexpert Daan van Empel vertrekt per 1 februari bij LTO Glaskracht Nederland. Van Empel, die bij veel tuinders bekend is vanwege zijn deskundigheid op het gebied van waterzuivering, gaat als beleidsmedewerker Duurzaamheid aan de slag bij GroentenFruitHuis. Hij wordt opgevolgd door Wendy Luijten.

Wendy Luijten (links) en Daan van Empel. Foto: LTO Glaskracht Nederland

Binnen LTO Glaskracht Nederland neemt Guus Meis een deel van Van Empels taken over en zal Aat Dijkshoorn zich op het dossier Water & Omgeving richten. Van Empels werkzaamheden als regio-ondersteuner Glastuinbouw binnen ZLTO en daarmee ook binnen LTO Glaskracht Nederland worden overgenomen door Wendy Luijten. Zij is daarmee het eerste aanspreekpunt voor veel tuinders die eerder met Van Empel te maken hadden.

Luijten is projectleider Omgeving & Samenleving en heeft een achtergrond in de ruimtelijke ontwikkeling. Zo was zij onder meer betrokken bij de ontwikkeling van glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland in Dinteloord vanuit haar vorige baan bij Suiker Unie.

Binnen ZLTO ondersteunt Alexander Formsma Luijten bij haar werkzaamheden als regio-ondersteuner Glastuinbouw. Hij deed de opleiding Toegepaste Biologie aan de HAS en ontwikkelde bij ZLTO een quickscan om de potentie van geothermie te bekijken. Momenteel helpt hij leden bij de aanvraag van aantonen nullozing om zo invulling te geven aan de waterzuiveringsplicht.

Aat Dijkshoorn werkt bij LTO Glaskracht Nederland tot nu toe aan Het Nieuwe Telen (HNT) binnen het programma Kas als Energiebron (KaE). Vanaf 1 januari verdeelt hij zijn tijd over HNT en het dossier Water. Binnen dat dossier zal hij zich onder andere richten op Gebiedsgericht Meten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties