Kreling Chrysanten wordt coöperatie

  Per 1 januari 2021 bundelt de tuindersfamilie Kreling hun onderlinge samenwerking in de Coöperatie Kreling Chrysanten. De vijf leden telen en verwerken samen 45 ha chrysanten in de Bommelerwaard. Hun huidige jaarproductie is ca. 135 miljoen stelen.

  De strategie van Kreling Chrysanten verandert niet door de oprichting van de coöperatie. De focus blijft op marktgerichte volumeproductie en verwerking tegen de laagste kostprijs. Daarmee belevert de familie Kreling de internationale retailmarkt en neemt men een positie op de veilingklok in.

  Jan Kreling: „We werkten al nauw samen. Alleen lag de in- en verkoop van de bloemen alleen bij mijn bedrijf Kreling Chrysanten. In de coöperatie brengen de leden hun chrysanten in en die verkopen we samen.” Waarom nu al bekend maken dat jullie per 1 januari 2021 een coöperatie vormen? „Vanaf nu tot kerst worden alle contracten met onze afnemers afgesloten. Dat kan nu uit naam van de coöperatie Kreling Chrysanten gebeuren.”

  Marktgerichte organisatie
  De coöperatieve samenwerking moet leiden tot een marktgerichte organisatie en optimalisatie van teelt en verwerking. Dat moet resulteren in continuïteit van de bedrijven.
  De vijf leden van de coöperatie zijn Jan Kreling (57), zijn zoons Koen en Arné, schoonzoon Henry Satter en Gijbert Kreling (60), de broer van Jan.

  Het vijftal heeft de volgende zes bedrijven in de Coöperatie Kreling Chrysanten:
  Kwekerij ’t Hoogveld (10 ha)
  Lianda Flowers (10 ha, 3 locaties)
  Diamond Flowers (12 ha)
  Infinity Chrysanten (5 ha)
  Wolvenhoek (5,5 ha)
  Henda Flowers (3,5 ha)

  Het totale areaal chrysanten is 45 ha, allemaal gevestigd in de Bommelerwaard. De huidige jaarproductie is ca. 135 miljoen stelen. Jan Kreling, „We zijn met deze samenwerking klaar voor de toekomst. We willen samen onze positie in de internationale bloemenmarkt versterken. Chrysant is schaars momenteel en we merken dat ook de vraag in Engeland goed op peil blijft. Wij zien voorlopig nog voldoende kansen voor chrysant.”

  Het managementteam van coöperatie Kreling Chrysanten: (vlnr) Jan Kreling, Henry Satter, Boudewijn van de Wal (vz. en financiën), Anne Fortuin, Arné Kreling, Gijbert Kreling, Koen Kreling en Peter Murray (verkoper).
  Het logo van Coöperatie Kreling Chrysanten
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties