Kunststofschaarste noopt FloraHolland tot prijsverhoging plantentrays

  Royal FloraHolland ziet zich genoodzaakt om de prijzen van Normpack plantentrays te verhogen. Oorzaak is de schaarste aan kunststof.

  De huidige schaarste aan kunststof is het gevolg van de aantrekkende mondiale economie en een lagere productie van kunststoffen. Dit veroorzaakt uitzonderlijke prijsstijgingen in de grondstoffenmarkt voor de productie van plantentrays. Nieuw materiaal is schaarser dan gerecycled materiaal. Hierdoor zijn de prijsstijgingen van transparante trays groter dan de stijging van zwarte en roodzwarte trays. Hier vind je de verhogingen per type tray.

  De prijzen van Normpack plantentrays wijzigen daarom per 31 mei 2021. Normaliter past de veiling de prijzen van eenmalige verpakkingen twee keer per jaar aan, namelijk in januari en juli. Royal FloraHolland is nu genoodzaakt de prijswijziging eerder door te voeren. Eventuele overige prijsaanpassingen van eenmalige verpakkingen vinden plaats per 5 juli a.s.

  Het is nog onduidelijk hoe de prijzen voor grondstoffen zich de komende tijd ontwikkelen. Royal FloraHolland kan extra tussentijdse prijsaanpassingen daarom niet uitsluiten.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties