Hortipoint Landschapstriënnale 2020 vindt plaats in Brabant

  Landschapstriënnale 2020 vindt plaats in Brabant

  0

  Nationaal Landschap Het Groene Woud wordt gastregio van de Landschapstriënnale 2020. Op 26 september ondertekenden de besturen van Stichting Landschapstriënnale en Het Groene Woud een intentieverklaring.

  De Landschapstriënnale is een driejaarlijkse manifestatie die het Nederlandse landschap en de toekomst ervan nationaal en internationaal in de schijnwerpers zet voor burgers en professionals. De hele maand september was PARK21 in de Haarlemmermeer de gastregio.

  In 2020 is het Brabantse landschap het decor van de vijfde Triënnale. Eric Luiten van Stichting Landschapstriënnale over de keuze voor deze regio: „Tegen de achtergrond van wereldwijde thema’s als verstedelijking en circulaire economie staan hier inspirerende voorbeelden van landschapsontwikkeling op het programma.’’ De landschapsmanifestatie bestaat onder meer uit conferenties, ontwerpwedstrijden, excursies en voorstellingen voor verschillende doelgroepen.

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar