Hortipoint Landschapstriënnale van start in Haarlemmermeer

  Landschapstriënnale van start in Haarlemmermeer

  0

  Met maar liefst 56 onderdelen op het programma opent vrijdag 1 september de Landschapstriënnale 2017 op Landgoed Kleine Vennep, gelegen in Park21, in het hart van de Haarlemmermeer. Een maand lang wordt het thema ‘Het Volgende Landschap’ verbeeld, besproken, gedeeld en gevierd.

  Op 1 september wordt de 4e editie van de Landschapstriënnale officieel geopend door burgemeester Theo Wetering van de gemeente Haarlemmermeer. De publieksopening is op 2 september met een uitgebreid programma vol muziek, voedsel, verhalen over het landschap en de film Tomorrow.

  • Met maar liefst 56 onderdelen op het programma opent op vrijdag 1 september de Landschapstriënnale 2017 in Park21. (Foto: Kees van der Veer)

  Landschap van de toekomst

  Elke drie jaar wordt de Landschapstriënnale ergens in Nederland georganiseerd. De Landschapstriënnale maakt het gesprek tussen belanghebbenden en professionals over de kansen, de ontwikkeling, de samenwerking en de oplossingen voor het landschap van de toekomst mogelijk. De vorige edities van de Landschapstriënnale vonden plaats in Park Lingezegen (2014) en Apeldoorn (2011 en 2008).

  Park21

  Tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp ligt een gebied van duizend hectare waar op basis van een samenwerking tussen partijen stap voor stap een vrijetijdslandschap ontstaat, een verbinding tussen stad en land. Park21 is een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer en maakt deel uit van de Metropoolregio Amsterdam. Het eerste deel van het park is al in gebruik.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar