Marco van Zijverden: 2018 wordt het belangrijkste jaar van de coöperatie

1
3519

Volgens Marco van Zijverden, CEO Dutch Flower Group, wordt 2018 het belangrijkste jaar uit de geschiedenis van de coöperatie. „Er moeten dingen veranderen en daar wens ik de opvolger heel veel succes bij.”

Traditiegetrouw reikt Dutch Flower Group op donderdagmiddag op de FloraHolland Trade Fair de Dutch Flower Group Awards uit. In de speech voorafgaand aan de uitreiking haalde Van Zijverden een aantal actuele thema’s aan. Waaronder FloraHolland en het vertrek van Lucas Vos. Van Zijverden gaf aan het jammer te vinden. „Je hebt de boel in beweging gebracht, maar vier jaar vinden wij wel wat kort.” Hij wenste Steven van Schilfgaarde en Jack Goossens succes met de implementatie van de plannen en gaf aan dat er misschien ook wel het één en ander aangepast moet worden. „Wij staan open voor constructief overleg. Ik denk dat dit het belangrijkste jaar uit de coöperatie gaat worden. Er moeten dingen veranderen.”

De logistieke performance moet verbeterd worden en de toegezegde kostenverlaging moet er komen. Daarnaast is digitalisering volgens Van Zijverden de sleutel voor een moderne marktplaats.

Ook bij Dutch Flower Group is digitalisering in 2018 een belangrijk thema. Het bedrijf bouwt aan een digitale transformatie van de bedrijven. Zij willen de keten verder optimaliseren en het platform Blueroots zal hier een belangrijke rol in gaan spelen. Een ander thema dat centraal staat bij het handelsbedrijf is duurzaamheid. Zonder duurzaamheid wordt het voor telers lastig te overleven, zo sprak Van Zijverden de telers toe. Dutch Flower Group wil naar 90% duurzame inkoop toe in 2020.

Dutch Flower Group heeft een goed jaar achter de rug. Zij realiseren dit jaar een autonome omzetgroei van 8%. In totaal zal de omzet uitkomen op zo’n € 1,5 miljard.

Vorig artikel‘Stiekem werkte ik al met Floriday-app. Hoe simpel!’
Volgend artikelBeursdeelname voor boomkwekers in ruil voor veilingomzet
Cindy van der Zwet
Cindy van der Zwet schrijft sinds 2002 voor het Vakblad voor de Bloemisterij. Ze staat als enige vrouw op de redactie al vijftien jaar lang haar mannetje. Het tuinbouwwereldje is haar niet vreemd. Als dochter van een tulpenbroeier weet ze dat het lang en hard werken is. Ze had zich op jonge leeftijd voorgenomen om nooit met een kweker thuis te komen. Dat is niet gelukt. Het werd toch een tulpenbroeier. Voor het Vakblad schrijft Cindy vooral over alles wat met afzet te maken heeft en heeft het wereldje langzaam steeds professioneler zien worden. Waar zij vroeger nog veel schreef over telersverenigingen en klokaanvoer, schrijft ze nu veel vaker over andere vormen van samenwerking, marketing en promotie.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jan de Boer Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Jan de Boer
Gast
Jan de Boer

Meer Bezinning ? Of Meer Verwarring ? Meer Alibabalisering ? Of Meer Old school ? Als wij het nu allemaal even niet weten ? Waarom zouden Jack en Steven het nu dan wel moeten weten ? In dit geval is rust in de tent een eerste vereiste. ! Zou wat ons betreft een zaken kanbinet kunnen zijn vanaf 1 januari 2018 om de opvolger van Lucas Vos de heer Steven van Schilfgaarde te assiteren ! Niet nog meer olie op het vuur ! Niet nog een discusie over de ledenraad ! Zet de zaken op hold en breng parijen bij… Lees verder »