De Boomkwekerij Nieuws Medewerkers RFH stemmen in met cao en pensioenregeling

  Medewerkers RFH stemmen in met cao en pensioenregeling

  0

  Het onderhandelingsresultaat tussen Royal FloraHolland en de vakbonden CNV en FNV over een nieuwe cao en pensioenregeling is door een meerderheid van stemmen van de medewerkers van de veiling aangenomen.

  De afgelopen weken organiseerden de bonden met de veiling bijeenkomsten op de diverse locaties van Royal FloraHolland om de  werknemers te informeren en hun stemming te vragen over het onderhandelingsresultaat. De bonden legden het resultaat neutraal voor aan de medewerkers, omdat ze het loonbod te mager vonden. Tegelijkertijd geven ze aan dat het resultaat het maximaal haalbare is.

  Volgens CNV-onderhandelaar Kitty Huntjens waren er best veel kritische vragen van RFH-medewerkers. „Vooral de loonregeling viel tegen. Ze hadden liever wat meer gehad, maar een goede pensioenregeling is ook wat waard. Je kunt de loon- en pensioenregeling tegen elkaar afwegen. Het was voor medewerkers wel duidelijk dat het onderhandelingsresultaat het maximaal haalbare is.”

  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar