Bloem en Blad Ondernemerschap Minder bloemen en flink hogere prijzen in oktober

  Minder bloemen en flink hogere prijzen in oktober

  0

  In oktober werden er op Royal FloraHolland 5,5% minder bloemen verhandeld. Dit had een positief effect op de prijs: die steeg met ruim 10% naar € 0,28 gemiddeld. De snijbloemenomzet pluste met 4,6%.

  Roos deed het beter dan in 2018. Toen had het product het lastig; dit jaar viel de prijs bijna 20% hoger uit en kwam het gemiddelde uit op € 0,22. De aanvoer was flink lager (-10,7%).

  Opvallend was de grote aanvoerdaling bij anthurium. Er kwamen 15,2% minder stelen op de markt. De prijs nam met 23,4% fors toe en kwam uit op € 0,85.

  Richting allerzielen en allerheiligen nam de vraag naar chrysant toe. Bij een min of meer gelijke aanvoer steeg de prijs van troschrysant met 5,6%. Gemiddeld ging dit product voor € 0,30 van de hand. Geplozen chrysanten brachten vorige maand € 0,54 op en dat betekende een plus van 7,3%. Er kwamen wel iets minder stelen op de markt: in totaal werden er 2,4% minder pluizers verhandeld.

  Meer weten over de prijsvorming van planten en tuinplanten? Lees het deze week in Vakblad voor de Bloemisterij.

   

  Cindy van der Zwet
  Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

  Reageer op dit artikel

  avatar