Hortipoint Moeraseik voor groenste dorp van Nederland

  Moeraseik voor groenste dorp van Nederland

  0

  Op woensdag 22 november plantten burgemeester Lies Spruit en bestuursleden van Entente Florale een moeraseik in Lisse. Deze ontvangt Lisse als ‘groenste dorp van Nederland’. Ook tekende Spruit het contract met het landelijk initiatief Steenbreek voor minder stenen en meer planten in tuinen.

  Burgemeester Spruit: „We zijn er erg trots op dat we Lisse een jaar lang groenste dorp mogen noemen. We zijn op de goede weg en het is een stimulans om Lisse nog groener te maken. Samen met inwoners gaan we hiermee aan de slag.”

  Vlnr Anneke de Jong van Van den Berk Boomkwekerijen, Jaap Spros van Entente Florale, burgemeester Lies Spruit en Laurens Lageschaar van Lageschaar Vaste planten.

  Moeraseik

  Het bestuur van Entente Florale Nederland geeft Lisse een moeraseik en een vaste plantenborder als cadeau voor de winst. De boom kent een mooie rode herfstkleur en is daarnaast een waardboom voor vlinders en een voedselboom voor vogels. De boom werd geschonken door Van den Berk Boomkwekerijen uit Sint-Oedenrode.

  Naast de boom ontving de gemeente ook een vasteplantenborder van Lageschaar Vaste Planten. Deze werd bij de boom geplant.

  Operatie Steenbreek

  ‘Van verstening naar vergroening’ is het motto van Operatie Steenbreek. Naast Lisse zijn eerder ook de gemeenten Hillegom, Noordwijk, Katwijk en Teylingen aangesloten, Noordwijkerhout volgt binnenkort. De gemeenten willen samen optrekken in deze campagne om zo heel de duin- en bollenstreek nog groener te maken. In totaal nemen  ruim 60 Nederlandse gemeenten deel aan Operatie Steenbreek.

   

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar