‘Mogen we alleen auto’s leveren of ook meedenken?’

  Royal FloraHolland wil de regie pakken over het transport van bloemen en planten van kwekers naar handelaren. Na de zomer hoopt ze hier concreet invulling aan te geven. Hoe kijken transporteurs eigenlijk tegen deze intensieve samenwerking aan? Er zijn twijfels:  „Gaat FloraHolland straks bepalen wat er gaat gebeuren of hebben wij ook nog wat te vertellen?”

  Met landelijk veilen gaan we naar een andere manier van logistiek waarbij we echt de ketenregie gaan pakken.” Directeur Steven van Schilfgaarde herhaalt tegenover de Bloemisterij een ambitie van Royal Floraholland (RFH). De veiling wil de regie voeren over de vervoersstromen van kweker naar koper. Met 15% minder vervoersstromen naar en tussen veilinglocaties denkt RFH de sierteeltlogistiek efficiënter, effectiever en duurzamer te maken. De regie door RFH betekent samenwerking met collectief vervoerders. Zij reageren verdeeld op de ambities van de veiling.

  Directeur Bennie ter Riele van B. Ter Riele Transporten in Wilp en Bemmel, verwacht dat het RFH niet lukt om haar stempel op de logistiek van kweker naar handelaar te drukken. Een van de activiteiten van het bedrijf is het vervoer van kwekers naar veilingen in Nederland en Herongen, Duitsland. (..)

  Lees hier het volledige artikel in het digitale magazine van de Bloemisterij.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties