Home Vakblad voor de Bloemisterij Energie Naar een groot warmtenet in het Westland

Naar een groot warmtenet in het Westland

0
Naar een groot warmtenet in het Westland

In het Westland gonst het van de plannen voor aardwarmte en restwarmte. Een gebiedsdekkend warmtenetwerk zou al die initiatieven aan elkaar kunnen knopen en het hele Westland van warmte voorzien. Wat is er nodig voor zo’n netwerk? LTO Glaskracht heeft dat laten onderzoeken door onder meer Energie Transitie Partners. Daarbij zijn ook de eisen en wensen van de tuinders op een rij gezet. Met als doel: klimaatneutrale glastuinbouw in 2040.

Het wordt een grote verbouwing, de aanleg van een gebiedsdekkend warmtenetwerk in het Westland. De ruggengraat moeten de aardwarmteclusters worden die in voorbereiding zijn. Als de hoofdleidingen in die clusters worden overgedimensioneerd, dan zijn de netwerkjes aan elkaar te knopen. Trias Westland is het eerste cluster dat op die manier wordt aangelegd. Dit wordt de eerste bouwsteen.

LTO Glaskracht Nederland heeft de mogelijkheden van zo’n netwerk laten onderzoeken: technisch, organisatorisch en financieel. Vorige week werden de uitkomsten van dit onderzoek aangeboden aan de wethouders van Westland en Midden-Delfland.

Vorig artikel Phalaenopsis-crisis nu echt als structureel erkend
Volgend artikel Uitzending VakKing met Jochem Molenaar en Willem Stougie
Joef Sleegers
Joef Sleegers is in 2006 in dienst gekomen bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Affiniteit met de tuinbouw kreeg hij door vakantiewerk in de glastuinbouw in de omgeving van Venlo. Met gymnasium B en een studie biologie op zak is hij een echte beta. Na zijn opleiding ging hij aan de slag bij Oogst, waar hij het vak van journalist in de praktijk leerde. Zijn hobby fotografie kan hij prima combineren met het schrijfwerk. Joef hecht veel waarde aan natuur en milieu. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties