Oase Plants is happy met hun potanjer Pink Kisses

  Het bedrijf van Frans Nielen en Asia Granatowska, Oase Plants is Helenaveen, is volledig geënt op potanjer Pink Kisses. In 2 ha kas telen ze die plant in potten van 12 en 17 cm en in bakken en schalen.

  Na tomaten en ficus maakten Frans Nielen in 2011, toen hij het bedrijf al samen met Asia Granatowska runde, de switch naar potanjers. „De afzet van ficus liep destijds niet bijster goed. Daarbij zochten we een product met meer toegevoegde waarde, aangezien we ver van de exportveilingen zitten. Selecta benaderde ons toen om aan de slag te gaan met de teelt van Pink Kisses. Dat zagen we wel zitten.”

  Hoe loopt de afzet?

  Asia: „We mogen niet klagen. Onze sterke troef is dat we hem leveren in potten van 12 en 17 cm en in bakken en schalen. Vooral dat laatste maakt ons uniek. Daarbij stimuleert de goede promotie van Selecta de verkoop. En onze roze, bedrukte potten met roze stekers zorgen voor een aansprekende uitstraling. Daar is de consument gevoelig voor. In de verkoop werken we samen met SierteeltSales. Zij rijden wekelijks alle kopers langs, om ons product onder de aandacht te brengen. Dat heeft echt toegevoegde waarde.”

  Frans Nielen en Asia Granatowska stonden week 41 in de rubriek ‘Vakgenoot’ van het Vakblad voor de Bloemisterij. U kunt het hele interview ook (na inlog) online lezen in ons digitale magazine

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties