Boomkwekerij ondanks bedreigingen positief gestemd

  Momenteel zit Nederland en grote delen van Europa in een lockdown en is het onzeker hoe komend jaar zich gaat ontwikkelen. Toch heerst er in de boomkwekerij- en vaste plantensector vooralsnog een positieve stemming.

  Vorig jaar is er een overwegend goed jaar gedraaid. Maar van rozengeur en maneschijn is momenteel zeker geen sprake. Tuincentra zijn dicht en het is onduidelijk hoe lang de lockdown aanhoudt. Ook houden veel ondernemers er rekening mee dat ze te maken krijgen met een recessie. Toch geven ze tevens aan met een positief gevoel te starten aan 2021. Als voornaamste reden wordt de waardering en aandacht voor groen genoemd. „Groen mocht zich de laatste jaren al verheugen op groeiende aandacht, maar door corona is de waardering van groen enorm toegenomen”, aldus Aad Vollebregt, voorzitter van de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen.

  Naast een mogelijke recessie, wordt vooral gewasbescherming als grote bedreiging gezien. Het gaat dan met name om de beschikbaarheid van middelen en onkruidmiddelen in het bijzonder. Maar voor de laanbomen is de spuittechniek ook nog een heet hangijzer. Daarvoor wordt met vereende krachten heel hard gewerkt aan een oplossing voor komend groeiseizoen.

  Lees het hele verhaal in De Boomkwekerij 1 die vrijdag 8 januari op de mat ligt of lees het hier in digitale magazine.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties