Hortipoint Provincie Overijssel tekent Green Deal Groene Daken

  Provincie Overijssel tekent Green Deal Groene Daken

  0

  Tijdens het symposium ‘Groene en klimaat adaptieve steden en dorpen’ ondertekende de provincie Overijssel op 28 september de ambities van de Green Deal Groene Daken. Overijssel verbindt zich als tweede provincie aan het landelijke platform Green Deal Groene Daken dat zich sterk maakt voor het ontginnen van het daklandschap in Nederland voor multifunctioneel gebruik.

  Met de deelname aan de Green Deal wil de provincie Overijssel bijdragen aan de ontwikkeling en verspreiding van kennis over groene daken en kan zij partners zoals gemeenten, woningcorporaties en bedrijventerreinen, beter helpen bij de toepassing ervan. Als nieuwe partner bouwt de provincie Overijssel mee aan de resultaten van de Green Deal en aan de overgang naar een nieuw landelijk platform, dat volgend voorjaar van start gaat.

  Ondertekening

  Ondertekening Green Deal Groene Daken door Hester Maij, gedeputeerde Landbouw, Natuur en Cultuur van de Provincie Overijssel met VHG-directeur en voorzitter Green Deal Groene Daken Egbert Roozen. Foto: Anne-Marie Bor (GDGD)

  Met de provincie Overijssel als nieuwe partner komt het aantal organisaties dat zich samen inzet voor betere en meer groene daken op 38. Voorzitter Green Deal Groene Daken Egbert Roozen leidde de ondertekening in tijdens het symposium ‘Groene en klimaat adaptieve steden en dorpen’, waarna de provincie Overijssel haar ambities bekrachtigde met een handtekening.

  Ambities

  Hester Maij, gedeputeerde Landbouw, Natuur en Cultuur: „Green Deal Groene Daken sluit goed aan bij onze provinciale ‘Natuur voor Elkaar’-ambities. Met groene daken wordt de woon- en leefomgeving aantrekkelijker. Groene Daken zijn ook plekken waar planten- en diersoorten, die bij of op gebouwen leven, van profiteren, bijvoorbeeld als nest- en foerageerplek.”

  Klimaatverandering

  Bert Boerman, gedeputeerde Water: „Groene daken zijn een relatief eenvoudige manier om de gevolgen van de klimaatverandering aan te pakken. Daarmee kunnen we snelle stappen zetten om voorbereid te zijn op de klimaatverandering met hete zomers, zoals die van dit jaar, en extreme regenval.”

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar