Provincie Utrecht sluit zich aan bij Operatie Steen­breek

  Na de provincies Overijssel en Noord-Brabant sluit ook de provincie Utrecht zich aan bij Operatie Steenbreek. De Partij voor de Dieren heeft in juli, samen met het CDA, een motie ingediend om Utrecht aan te laten sluiten.

  Operatie Steenbreek is een campagne van Stichting Steenbreek, die erop gericht is de leefomgeving te vergroenen. Doel is het verbeteren van de biodiversiteit en het wapenen van de provincie tegen klimaatverandering.

  Klimaatproof
  Statenlid van de Partij voor de Dieren, Willem van der Steeg: „Utrecht is steeds meer versteend geraakt door de aanleg van asfalt, nieuwbouwwijken en bedrijventerreinen. Dit is niet alleen slecht voor de soortenrijkdom, maar is ook niet klimaatproof.”

  Beton en asfalt zorgen bij hitte voor extra warmte, terwijl groen juist kan koelen. Van der Steeg: „Daarnaast helpt een toename van planten en bloemen mee om de onder druk staande biodiversiteit een steuntje in de rug te geven.”

  De provincie zal zich met name richten op het organiseren van kennisuitwisseling en bij elkaar brengen van verschillende partijen, om in gezamenlijkheid meer groen te realiseren in Utrecht.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties