De Boomkwekerij Nieuws Reacties van handelaren in de sierteelt over 100% Floriday

  Reacties van handelaren in de sierteelt over 100% Floriday

  0

  Handelaren zullen eind 2020 anders moeten gaan werken. Zij moeten directe orders zelf gaan afboeken in Floriday. Door de aangescherpte wetgeving kan dit niet meer door kwekers worden gedaan. Of de grotere handelshuizen dit gaan doen, zal mede afhangen van de tarieven. „Als Floriday de meest efficiënte route is, moet dit ook de laagste transactiekosten tot gevolg hebben.”

  Royal FloraHolland gaat eind 2020 naar 100% digitaal. De stap naar digitaal wordt gemaakt om aan de nieuwe, aangescherpte wetgeving te kunnen blijven voldoen. Het wordt een vereiste dat de koper in Floriday ofwel de bestelling plaatst of een akkoord geeft op de door de kweker aangemaakte order. Dit betekent een andere manier van werken voor alle partijen in de keten als het om directe stromen gaat.

  In het digitale magazine van De Boomkwekerij 24 (alleen voor abonnees) leest u reacties van sierteelthandelaren over de overgang naar 100% Floriday. Dit artikel verscheen eerder in Vakblad voor de Bloemisterij.

  Cindy van der Zwet
  Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

  Reageer op dit artikel

  avatar