Royal FloraHolland: Promotieplan Outdoor krijgt te weinig stemmen

  Het nieuwe Promotieplan Outdoor heeft tijdens de jaarlijkse ‘Outdoor-dag’ van Royal FloraHolland te weinig stemmen gekregen. Voor 2022 is wel voldoende geld in kas om nog promotieacties te kunnen voeren.

  De jaarlijkse Outdoor-dag werd op 13 oktober georganiseerd door de FloraHolland Productcommissies van de productgroepen Boomkwekerij, Eenjarige zomerbloeiers en Balkon- en Terrasplanten.

  John Langeslag, voorzitter van de Promotiecommissie, presenteerde het nieuwe Promotieplan Outdoor2022 -2024. Hij noemde de activatie campagnes die in het recente verleden zijn gehouden met Jumbo en GroenRijk succesvol. Dit vormde ook de basis voor het Promotieplan voor 2022. Kwekers betalen dit jaar 0,1% over hun omzet bij Royal FloraHolland als bijdrage.

  Bloemenbureau Holland legt bij

  Mochten de kwekers akkoord gaan met het plan, dan komt zo’n € 350.000,- aan promotiegeld binnen. Bloemenbureau Holland is bereid daar nog eens € 595.000,- bijleggen. Daarnaast hebben zowel Jumbo als Groenrijk al aangegeven volgend jaar de actie graag te verlengen, met inleg van gelden.

  Het plan haalde echter onvoldoende stemmen: 61% stemde voor terwijl 67% nodig was. De stemwaarde was 37% van de jaaromzet outdoor planten. Volgens productmanager Michel Verbeek is voor 2022 nog voldoende geld in kas om promotieacties te kunnen voeren. Ook wordt volgens hem gekeken hoe de betrokkenheid van Outdoor-kwekers kan worden vergroot om wellicht volgend jaar met een aangepast promotieplan te komen.

  Van de drie FPC’s is die van de Eenjarigen dit jaar qua omzet de grootste stijger, gevolgd door Boomkwekerij en Balkon en Terrasplanten. De top 5 omzetmakers van de productgroep Outdoor ziet er als volgt uit: Helleborus, Lavandula, Dianthus, Tuin Hydrangea en Mandevilla.

  De productgroep Outdoor heeft een jaaromzet bij Royal FloraHolland van zo’n 450 miljoen euro, waarbij Boomkwekerij met €250 miljoen de grootste omzetmaker is en de groep Balkon- en terrasplanten de kleinste, met €70 miljoen

  De Outdoor-dag werd gehouden in FloriWorld Aalsmeer en werd bezocht door 70 tuinplantenkwekers.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties