Royal FloraHolland: respecteer alle schakels in de keten

  Na de Vereniging Bloemist Winkeliers doet Royal FloraHolland een beroep op kwekers om alle schakels uit de keten te respecteren. Vanwege de grote overschotten worden veel bloemen en planten aan huis verkocht of weggegeven aan zorginstellingen. Bloemisten zijn niet blij met zulke acties.

  „We worden op dit moment geconfronteerd met ongekend moeilijke marktomstandigheden”, schrijft de veilingorganisatie in een statement. „Het valt te begrijpen dat bijvoorbeeld kwekers proberen door verkoop op de tuin nog iets goed te maken van de weggevallen omzet. Het is hun product en hun goed recht om dat te doen. Royal FloraHolland doet een beroep op alle spelers om de rol en de kracht van alle schakels te respecteren. Bloemisten hebben de unieke rol om vanuit een breed assortiment prachtige boeketten samen te stellen en daarmee de consument optimaal te bedienen. Alleen door in deze moeilijke tijd schouder aan schouder op te trekken, kunnen we ons door deze crisis heen slaan.”

  Overigens heeft Royal FloraHolland samen met Bloemenbureau Holland en VGB de ’Weggeefactie bloemen in de zorg georganiseerd’. Dit was echter een eenmalige actie om bloemen en planten positief in het nieuws te brengen na alle beelden van massale doordraai, laat  de veiling weten.

  Lees meer over huisverkoop en weggeefacties vrijdag in Bloemisterij 14 of direct in het digitale magazine (alleen voor digitale abonnees).

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties