Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Rozen knippen met Kerstmis

  Rozen knippen met Kerstmis

  0

  Terwijl heel Nederland zich voorbereidt op de aankomende kerstdagen, gaat het werk op de kwekerijen door. Bij Marjoland in Waddinxveen wordt er met Kerstmis gewoon gewerkt.

  Rozenteler Daniël van den Nouweland geeft aan dat de teelt steeds professioneler wordt. „Het laatste stukje is heel belangrijk; dat bepaalt de kwaliteit. We slaan dus nooit een dag over”, zo vertelt hij in het Vakblad. Dat betekent dat er ook met Kerstmis gewerkt wordt. Een deel van de Poolse medewerkers is tevens aanwezig. Hij, en zijn familie, vinden het belangrijk om zelf deze dagen ook op het bedrijf rond te lopen. „Het zijn wel gezellige dagen om te werken. En we zorgen dat we op tijd klaar zijn, zodat iedereen zijn eigen plan weer kan trekken.”

  In Vakblad voor de Bloemisterij 51/52, dat op 22 december verschijnt, komen nog meer telers aan het woord en zij vertellen over hun tradities met Kerstmis en Oud & Nieuw.

  Cindy van der Zwet
  Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

  Reageer op dit artikel

  avatar