Siertelers in de wereld verwachten corona te overleven

  Ondanks alle problemen die bedrijven door corona ondervinden, verwacht het overgrote deel van de sierteeltbedrijven de coronacrisis zullen overleven. Dit blijkt uit een enquête van Floribusiness onder internationale sierteeltbedrijven. 81% van de respondenten acht de kans groot tot zeer groot dat ze overleeft.

  Van de bedrijven zegt 90% in enige vorm getroffen te zijn door de COVID-19 crisis. Voor bijna 60% geldt dit in (zeer) sterke mate. Van bedrijven die zich bezighouden met de teelt van bloemen en/of planten zegt 65% in (zeer) sterke mate getroffen te zijn tegen 53% van de handelsbedrijven. Respondenten uit Noord- en Zuid-Amerika en Afrika zijn over het algemeen negatiever dan Europese respondenten.

  Foto: Shutterstock

  De variatie aan problemen die bedrijven ervaren als gevolg van de Covid-19 crisis is groot. Een tweetal problemen worden echter veruit het meest genoemd. Allereerst is dat het wegvallen van de vraag. Verkoopvolumes zijn aanzienlijk gedaald of zelfs tot bijna het nulpunt gereduceerd, orders zijn gecanceld en traditionele afzetmarkten zijn of waren grotendeels afgesloten.

  In veel landen krijgen telers geen steun van de overheid. Vooral Kenianen benoemen dat. (..)

  Hier lees je de volledige uitslag van de enquête in het digitale magazine van de Bloemisterij.

  Floribusiness is de internationale titel van het Vakblad voor de Bloemisterij en De Boomkwekerij.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties