Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Sloopregeling open voor hinderlijk gelegen woningen in Westlands kassengebied

  Sloopregeling open voor hinderlijk gelegen woningen in Westlands kassengebied

  0

  Sinds vrijdag 2 februari kunnen eigenaren van huizen die de herstructurering van de glastuinbouw in Westland in de weg zitten, subsidie aanvragen voor de sloop van hun woning. Zoals al eerder aangekondigd, trekken de provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland daar samen €7,05 miljoen voor uit voor de herstructurering en modernisering van de Westlandse glastuinbouw.

  Wie van de subsidieregeling gebruik wil maken, moet samenwerken – door verkoop van grond – met een glastuinbouwbedrijf dat wil uitbreiden op de plek van de woning.

  In totaal bevinden zich zo’n vierduizend bedrijfs- en burgerwoningen in het glastuinbouwgebied van Westland. Dat is 9% van het totale aantal woningen in de gemeente. In totaal zijn er zo’n zevenhonderd woningen in Westland die de modernisering van de glastuinbouw in de weg staan. Nog eens 550 woningen staan mogelijk in de weg, zo blijkt uit het ‘Werkboek Westland: moderniseren en kansen grijpen’ van de Coalitie HOT.

  Gemiddeld genomen staat per 2,2 ha productieareaal één woning in de weg. In de komende vier jaar willen gemeente en provincie met de regeling een bijdrage leveren aan 200 ha modern productieareaal, wat overeenkomt met de sloop van ca. negentig woningen.

  Reageer op dit artikel

  avatar