De Boomkwekerij Baumschultechnik ’Stemming op Baumschultechnik was beter dan in 2012’

  ’Stemming op Baumschultechnik was beter dan in 2012’

  0

  Baumschultechnik heeft rond de 5.500 boomkwekers getrokken, zo is de inschatting van organisator Heinrich Lösing daags na het tweedaagse evenement in Pinneberg.

  „Het was heel internationaal”, zegt Lösing over het vakbezoek. „We hadden kwekers in 12 talen uitgenodigd, en er waren er ook veel uit verschillende landen, uit de hele wereld. Veel kwekers uit bijvoorbeeld Oost-Europa en Rusland, maar ook Engelsen, Canadezen, Amerikanen.”

  Met name kwekers van ver combineerden de beurs met een bezoek aan bedrijven in de regio Pinneberg. „Soms waren er wel 200 bezoekers op een bedrijf. We hadden 18 programma’s met combinaties gemaakt voor groepen bezoekers.”

  De organisator en boomteeltexpert merkte dat de stemming op Baumschultechnik beter was dan op de vorige editie in 2012. „Iedereen wil investeren en heeft er ook het geld voor”, aldus Lösing. „Daarom was het ook goed om de vakbeurs nu, zeven jaar na de afgelopen keer, te organiseren.”

  Lees binnenkort een verslag van Baumschultechnik in het vakblad.

  Foto: Arno Engels

  Arno Engels
  Since 2000 Arno Engels is editor of De Boomkwekerij, Dutch magazine for hardy nurserystock. Since 2018 he is also Floribusiness editor.

  Reageer op dit artikel

  avatar