Vakblad voor de Bloemisterij Energie Van der Tak: ’Hoge heffing op netstroom moet van tafel’

  Van der Tak: ’Hoge heffing op netstroom moet van tafel’

  0

  De forse verhoging van de Opslag Duurzame Energie op netstroom per 2020 is ’niet aanvaardbaar’, vindt Sjaak van der Tak, voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Hij heeft diverse partijen in de Tweede Kamer opgeroepen om een motie in te dienen. „Trek de nieuwe regeling in voor de glastuinbouw, zodat er kan worden onderhandeld over een nieuwe regeling die het doel ook echt dient, namelijk een goede voeding krijgen voor de SDE++. Dat zou er toe kunnen leiden dat er voor de glastuinbouw een aparte ODE-heffing wordt ingesteld.”

  Als de voorgenomen verhoging doorgaat, dan heeft Van der Tak nog een troef achter de hand: in dat geval weigert hij het Klimaatakkoord te ondertekenen. „Deze verhoging staat immers niet in het akkoord. We zullen dan opnieuw met de overheid aan tafel moeten om te onderhandelen.”

  Glastuinbouw Nederland is een petitie gestart tegen de verhoging van de ODE. Deze is hier te tekenen.

  Lees meer over de verhoging van de ODE in Bloemisterij 44 van komende vrijdag of meteen in het digitale magazine.

  Joef Sleegers
  Joef Sleegers werkt sinds 2006 bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.

  Reageer op dit artikel

  avatar