Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Wat viel 15 juni te beleven op FlowerTrials Westland

  Wat viel 15 juni te beleven op FlowerTrials Westland

  0

  De een na laatste dag van de FlowerTrials was wederom een zonnige dag. Ondanks het warme weer klagen deelnemers niet. Als je hun verhalen moet geloven stevent het evenement af op een record qua bezoekersaantallen.

  Het evenement laat al jaren een stijgende lijn zien in bezoekersaantallen. Dat komt onder andere doordat het publiek van steeds verder weg komt. In de eerste jaren was het echt een Nederlands evenement waar ook Belgen, Duitsers en Engelsen op afkwamen.

  Inmiddels is te stellen dat de FlowerTrials mondiaal mensen trekt. In 2016 was er een behoorlijke groei van het aantal mensen uit Europa, maar ook de interesse uit Azië, Canada en Zuid-Amerika bleek sterk toegenomen. Deze cijfers geven de FlowerTrials een onmisbaar evenement in de globale sierteeltindustrie is.

  In Nederland blijft het Westland met 70% de meeste bezoekers trekken. Door verdere concentratie van het aantal deelnemers vorig jaar in zowel Aalsmeer als Rheinland Westfalen nam daar bezoekersaantal toe met respectievelijk 25% en 30%.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar