Waterschap Aa verbiedt besproeien tuin met oppervlaktewater

  Waterschap Aa en Maas stelt met ingang van woensdag voor een onttrekkingsverbod in. Hierdoor is het verboden om tuinen en sportvelden te besproeien met water uit sloten en beken. Nooit eerder werd al zo vroeg in het jaar een onttrekkingsverbod ingesteld.

  Door de aanhoudende droogte, hoge temperaturen en daaraan gekoppelde effecten op de waterstanden stelt waterschap Aa en Maas vanaf woensdag 20 mei een onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater in.

  In het gebied ten zuiden van de lijn ’s-Hertogenbosch, Nuland en Herpen mag geen water meer uit sloten en beken worden gehaald om akkers te beregenen. Ook het besproeien van tuinen en sportvelden uit sloten en beken is verboden.

  Zuinig omgaan met water

  Lambert Verheijen, dijkgraaf van waterschap Aa en Maas, roept gebruikers op om zuinig om te gaan met water: „Wij doen alles wat mogelijk is om boeren, tuinders en andere watergebruikers van voldoende water te voorzien. Maar dat is in droge periodes niet eenvoudig. Door de droogte zakt het water in sloten en beken snel weg en dat geldt helaas ook voor het grondwater. Om deze droogte tegen te gaan, is het belangrijk dat we zuinig omgaan met water en het water dat er is samen vasthouden. Het is belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt.”

  Het verbod is van kracht tot het moment dat het waterpeil weer op niveau is. Nog niet eerder is het verbod zo vroeg ingesteld.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties