Home Geen categorie Middenweg Flowers: Vraag naar onze irissen groeit

Middenweg Flowers: Vraag naar onze irissen groeit

0
Middenweg Flowers: Vraag naar onze irissen groeit

Het liefst wilden de broers Murat en Sam Kaya een kas van ruim een hectare kopen, maar het aanbod in het Westland is klein. Daarom namen ze er recent een huurkas van 7.000 m2 bij om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar hun irissen. Can Kaya, zoon van Murat, is nog scholier en werkt in de weekenden altijd mee. En hij verzorgt de administratie, klantcontacten en promotie.

De schuur is brandschoon. Voor de boslijn geldt hetzelfde en zowel de binnen- als de buitenkant van de kantine zijn voorzien van frisse kleur verf. Op tafel een vaas bloeiende irissen. Murat Kaya (38) en zijn zoon Can (19) zijn zichtbaar trots op het resultaat.

„Afgelopen drie maanden is veel gebeurd. De kas werd eerst aan iemand anders verhuurd. Wij hebben alles schoongemaakt, verwarmingspijpen geverfd, kippenhok in de kas gesloopt en de grond gestoomd. Het kostte tijd en geld, maar die investering betaalt zich terug. Binnenkort plukken we hier in Poeldijk de eerste irissen”, legt Murat Kaya uit.

Vorig artikel Weinig voorjaarsbloeiers bij Eindejaars Plantenjacht
Volgend artikel Genomineerde innovaties Groene Sector Vakbeurs bekend
Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam als vakredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Een geboren en getogen Westfries (Obdam) en inmiddels al enkele decennia woonachtig tussen de kassen in het Westland. Hij groeide op een agrarisch bedrijf op, plukte op jonge leeftijd enkele vruchten uit de lucratieve bollenteelt-/handel en koos uiteindelijk voor een opleiding aan de Agrarische Hogeschool in Den Bosch. Deed tien jaar allerlei werkzaamheden bij vermeerderaars van chrysantenstek en realiseerde zich toen dat er nog een manier is om zijn nieuwsgierigheid en brede interesse in de agrarische sector te benutten. Een vacature bij het Vakblad kwam precies op het goede moment. Binnen een maand was hij aangenomen als vakredacteur. Volgde journalistieke cursussen, maar merkte al snel dat interesse, kennis en ervaring van de sierteelt ook heel goed van pas komen in zijn nieuwe baan. Mooi om als redacteur dicht bij de ontwikkelingen in de sector te zitten. Met zowel familieleden en diverse vrienden en kennissen in de sierteeltbranche, is er sowieso altijd input. Het blijft uitdagend om daar vakinhoudelijke dingen van te maken, zowel in print als online.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties