7,8 miljoen voor samenwerking bedrijfsleven en mbo-scholen

  Acht samenwerkingsverbanden van mbo-scholen en bedrijven krijgen in totaal €7,8 miljoen om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. De investeringen komen uit het Regionaal investeringsfonds mbo.

  Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wijst op het belang van de samenwerking: „Om studenten nog beter voor te bereiden op hun toekomst, is het nodig dat opleidingen up to date zijn. Het is daarom mooi om te zien dat mbo-scholen en bedrijven samen investeren om de aansluiting tussen beide nog verder te verbeteren.”

  Modernste technieken

  Het doel van het Regionaal Investeringsfonds (RIF) is om mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, door hen al tijdens hun studie te laten werken met de modernste technieken en methoden. Met deze toekenningen zijn er sinds 2014 in totaal 119 samenwerkingsverbanden tot stand gekomen. Al deze projecten zijn terug te vinden op een landkaart. De projecten hebben vanuit het fonds in totaal ruim €108 miljoen ontvangen. Het bedrijfsleven, onderwijs en andere overheden hebben daarnaast €231 miljoen geïnvesteerd.

  Nieuwe ronde

  Samenwerkingsverbanden van scholen en bedrijven hebben volgend jaar weer twee mogelijkheden om plannen in te dienen voor het RIF. De eerstvolgende aanvraagperiode is in januari 2019. Vanaf dan wordt het ook mogelijk voor succesvolle samenwerkingsverbanden om hun eerdere projecten op te schalen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties