’Aan klandizie geen gebrek’

  De medewerkers van sierteeltkwekerij Van Bentem Sierteelt in Marknesse hebben het tweemaal zo druk als voor de coronacrisis. De bestellingen stromen binnen. Ook de winkel bij de kwekerij wordt nog steeds druk bezocht.

  Foto: Alex de Haan

  Eigenaar Wilbert van Bentem broeit op jaarbasis zo’n 25 miljoen tulpen op zijn 1,2 ha grote kwekerij. Zodra de tulpen de kwekerij verlaten, komt er perkgoed voor in de plaats. Een klein gedeelte van zijn tulpen verkoopt hij in zijn winkel, maar nagenoeg al zijn perkplanten. In het najaar staat zijn kas grotendeels leeg; sommige kappen vult hij met planten die hij voor de klok koopt voor zijn bloemenwinkel. Zijn bloemenwinkel is dan ook een volwaardige neventak naast zijn kwekerij.

  Vanwaar die belangstelling? Een hart onder de riem of traditionele klandizie?

  „Ik denk een combinatie. Afgelopen week was het natuurlijk mooi weer en mensen willen dan toch iets te doen hebben, zoals werken in de tuin of hun huis opfleuren. Veel mensen zitten natuurlijk thuis wat voor een grotere aanloop zorgt. Je merkt wel dat meer mensen de moeite nemen om je als ondernemer te ondersteunen. Zondermeer is te stellen dat het eerder drukker is dan normaal.”

  Lees het interview verder in het digitale magazine van de Bloemisterij.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties