Aardwarmteboring Het Grootslag succesvol verlopen

  Het aardwarmteproject in glastuinbouwgebied Het Grootslag, aan de Nieuwe Dijk in Andijk, heeft eind vorig jaar een succesvolle boring uitgevoerd. Uit de welltesten blijkt dat de aangeboorde bron op ruim 2 km diepte voldoende capaciteit heeft en dat het water met een temperatuur van circa 80ºC warm genoeg is. Dat meldt Greenport Noord-Holland Noord.

  De volgende stap is de betrokken glastuinbouwbedrijven, bij elkaar goed voor 130 ha glas, op het nog aan te leggen 6 km lange warmtenet aan te sluiten. Rond de herfst moeten de bedrijven dan de eerste aardwarmte geleverd krijgen. Dat gaat de telers dan de helft minder aardgas schelen.

  Het aardwarmteproject in Het Grootslag vindt onder regie van Energiecombinatie Wieringermeer (ECW) plaats. Negen glastuinbouwbedrijven gaan straks de aardwarmte afnemen. Het gaat daarbij om chrysantenteler Fred van Paassen en de volgende glasgroenteteeltbedrijven: Kwekerij Andijk, VD Holland, Kwekerij Het Kraaiennest, Jansen Paprika, Plantenkwekerij Gitzels, C. Zwinkels Paprika Kwekerij, Balk Glascultures en Kwekerij Robert Mooijman.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties