Alle EU-bloemen naar Verenigd Koninkrijk belast met 8%

  Als de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk het niet eens worden over een nieuw handelsakkoord dan belast het VK alle bloemen uit de EU met 8%.

  Er was wat onduidelijkheid over de UK Global Tariffs.  Dit zijn de importtarieven die de Britten hebben vastgesteld per 1 januari 2021 over producten uit de EU. Deze tarieven gelden als het VK en de EU niet tijdig tot een handelsakkoord komen. Belasten de Britten dan alle bloemen of zijn er uitzonderingen?

  In de tabellen van de Engelse overheid staat dat voor bloemen uit de EU, die de code 06 03 19 70 dragen, een importtarief van 8% gaat gelden als er een harde brexit komt. Uitgezonderd roos, anjer, orchidee, gladiool, ranonkel, chrysant en lelie. Dit betekent echter niet dat de Britten deze ‘uitzonderingen’ niet belasten. Deze bloemen hebben andere artikelcodes. Een nadere bestudering van de tabel leert dat de Britten ook deze uitzonderingen belasten met een importtarief van 8%.

  Foto Shutterstock

  Bloeiende en groene kamerplanten, buitenplanten, bomen en struiken uit de EU worden door de VK niet belast met een importheffing.

  Lees hier meer over brexit in het digitale magazine van de Bloemisterij.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties