Amaryllis broeien op prikbak

  De broeierij van snijamaryllis hoeft niet meer in de vollegrond of in bedden van kleikorrels. Bij het sortiment van Park Amaryllis prepareer je Nederlandse bollen na de oogst. Uiteindelijk broei je ze net als tulp in prikbakken. Een teelt van ruim drie weken. Dat kan desgewenst jaarrond; het is een geprogrammeerde teelt. Afbroei plant je weer buiten op, om een jaar later weer te broeien.

  Ruud Berbee (71) kan uren over amaryllis praten. In de showkas van Park Amaryllis in Heiloo doet hij dat graag. „Van ons snij­sortiment kan een bos met 3 stelen amaryllis de concurrentie aan met een bosje tulpen. Twaalf bloemen van amaryllis tegen dezelfde kostprijs als die van tien tulpen, met een vergelijkbare broeiperiode in de kas, dus ongeveer drie weken”, licht Berbee toe.

  Hij ziet ook kansen voor hun sortiment potamaryllis: „Kijk, deze is genetisch kort. Stelen worden 15 tot 20 cm lang en ze bloeien rijk”, wijst hij trots een zaailing aan. Honderden zaailingen bloeien er momenteel in de showkas. „We hebben in onze veredeling drie doelen: genetisch kort voor de potcultuur en bij de genetisch langsteligen onderscheiden we lichte en zware kwaliteit bloemen.”

  Dit artikel verder lezen?

  Uw voordelen

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties