Bayer moet 2 miljard dollar betalen in Roundup-zaak

  Chemiereus Bayer moet een Amerikaans echtpaar ieder één miljard dollar schadevergoeding betalen. Dat heeft een jury in Californië bepaald. De man en vrouw zouden allebei lymfeklierkanker hebben opgelopen als gevolg van het jarenlang gebruik van Roundup-producten.

  Bayer nam vorig jaar concurrent en eigenaar van Roundup, Monsanto over. Met de overname heeft het chemiebedrijf ook mogelijk honderden rechtszaken geërfd met als inzet schadevergoeding voor kanker na gebruik van Roundup.

  Schadevergoeding

  Eerder werd Bayer al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 289 miljoen dollar aan een voormalige conciërge in de Verenigde Staten. Later werd dit bedrag verlaagd tot 78 miljoen dollar. De zaak loopt nog steeds.

  Het echtpaar dat nu een schadevergoeding is toegewezen, zegt lymfeklierkanker te hebben gekregen als gevolg van jarenlang gebruik van het glyfosaat houdende Roundup. Het echtpaar, beiden zijn de zeventig gepasseerd, gebruikt Roundup al sinds de jaren zeventig.

  Vooral het feit dat Monsanto jarenlang onderzoek naar glyfosaat heeft proberen te beïnvloeden weegt zwaar bij het oordeel van de jury.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties