’Belangrijk zijn: liquiditeit, liquiditeit en liquiditeit’

  Vanaf dag één ondervond Van der Starre de gevolgen van de corona-crisis. „Nee, ik heb niet gedacht, daar gaan we weer”, zegt Bart van der Starre. „Ik heb toch wel vertrouwen dat het goed komt.”

  Toen Mark Rutte op maandag 16 maart maatregelen afkondigde, nam Van der Starre de volgende dag al contact op met de bank. „Ik was de eerste, zeiden ze. Snel schakelen is iets dat ik tijdens de vorige crisis heb geleerd. Mijn inschatting was dat we als worst-case-scenario 50% omzetverlies zouden lijden.”

  ’Er was paniek’

  De klimplantenkweker zegt over het begin van de coronacrisis: „Klanten verstijfden van angst. Er was paniek en dat was ook logisch. Veel orders gingen niet door.”

  ’Ga ik dat redden?’, was de vraag waarop Van der Starre het antwoord zocht.

  Bart van der Starre: „In crisistijd zijn drie dingen belangrijk: liquiditeit, liquiditeit en liquiditeit.” (foto: Ron Barendse)

  Lees in De Boomkwekerij 9 in een interview hoe Van der Starre de eerste weken van de coronocrisis beleefde. Een gesprek waarin God nooit ver weg is. Dit nummer ligt vanaf 24 april bij abonnees op de mat. Lees hier het interview (met inlog) in ons digitale magazine.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties