Bloemenvluchten Emirates SkyCargo naar Maastricht

  Emirates SkyCargo voert sinds kort elf keer per week vrachtvluchten uit vanaf Maastricht Aachen Airport in plaats vanaf Schiphol. Eerder dit jaar verplaatste de luchtvaartmaatschappij uit Dubai al zes vrachtvluchten in de week van Schiphol naar Maastricht, daar zijn nu nog eens vijf vrachtvluchten bijgekomen, meldt Nieuwsblad Transport. Het gaat in alle gevallen om bloemenvluchten vanuit de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

  De verplaatsing van de vluchten gebeurt volgens het vakblad om capaciteit voor passagiersvluchten op Schiphol vrij te maken. De luchthaven kampt met een tekort aan slots. Op Maastricht mag vanaf 1 januari 2019 enkel nog gebruik gemaakt worden van de verkorte start- en landingsbaan (2.500 m). Omdat de Boeing 777’s van Emirates SkyCargo qua gewicht voor slechts 70% zijn geladen, kunnen de full freighters op het Limburgse vliegveld probleemloos landen en starten.

  Foto: Shutterstock

  De bloemen die Emirates in Maastricht invliegt, gaan vervolgens per vrachtwagen over de weg naar Royal FloraHolland in Aalsmeer.

  Op Schiphol houdt Emirates nog vijf vrachtvluchten in de week. Voor de inkomende vluchten gaat het daarbij om bloemenvluchten uit Quito (Ecuador).

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties