Bodemscan Museumplein brengt grasproblemen in kaart

  Al een aantal jaren merkte de beheerder dat het gras op delen van het Museumplein structureel achter bleef ten opzichte van andere plekken. Om inzicht te krijgen in oorzaak van deze verschillen gaf hij Vantage Agrometius de opdracht om een bodemscan uit te voeren. De bodemkaarten die een scan oplevert, geven inzicht in de bodemvariatie en maken een plaatsspecifieke aanpak mogelijk.

  Intensief gebruik
  Het Museumplein wordt dagelijks door recreanten en toeristen gebruikt en daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd. Vanwege het intensieve gebruik is het van groot belang dat de grasmat in goede conditie is. Alleen dan kan het snel herstellen na evenementen en toont het mooi egaal groen. De basis van een strak, gezond gazon is een goede egale bodem.

  Lichte machine voor groensector
  Voor het uitvoeren van bodemscans op sportvelden, golfbanen en in parken wordt gebruik gemaakt van een Veris U3. Dit type bodemscanner kan de bodemtextuur, organische stof en pH meten en is gemaakt voor achter een utility voertuig of compact trekker.

  Plaatsspecifieke aanpak
  Met de bodemscan hoopt de beheerder nieuwe inzichten te krijgen die verklaren waarom het gras op de ene plek beter groeit dan op de andere. Belangrijk voordeel van de scan is dat de aannames die de beheerder doet getoetst kunnen worden aan de hand van de bodemdata. Afhankelijk van de uitkomsten wil hij een plaatsspecifieke aanpak gaan inzetten zodat de grasmat van het Museumplein een egaler beeld geeft en op een duurzame wijze kan worden onderhouden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties