Boom en vaste plantenborder voor Wageningen en Twello

  Na het behalen van goud in de nationale groencompetitie 2018 van Entente Florale Nederland kregen de gemeenten Wageningen en Voorst met de kern Twello vorige week een boom en een vaste plantenborder als geschenk. Het bestuur van Entente overhandigde deze beplanting als cadeau aan de beide gemeenten.

  De bomen die werden geschonken door Boomkwekerij Udenhout zijn een Valse Christusdoorn (Gleditsia triacanthos ‘Skyline’) en een Honingboom (Sophora japonica ‘Regent’).

  In Wageningen werd de boom geplant door Thomas de Ruiter (Boomkwekerij Udenhout), Jaap Spros (voorzitter Entente Florale), Dennis Gudden (wethouder Wageningen) en Wout Veldstra (voorzitter Operatie Steenbreek).

  De Gleditsia triacanthos ‘Skyline’ voor de gemeente Wageningen kleurt prachtig geel. De nieuwe boom wordt opgenomen in de plannen om het busstation in Wageningen groener te maken. Door meer groen, planten en bomen toe te voegen wordt het busstation een plek die fijner is om te verblijven.

  De boom in Twello (gemeente Voorst) werd geplant door wethouder Hans van der Sleen (links) en Jaap Spros, voorzitter Entente Florale.

  De Sophora japonica ‘Regent’ voor Twello bloeit in augustus zeer rijk. Naast de boom ontvangt de gemeente Wageningen binnenkort ook een vaste plantenborder van Griffioen Wassenaar. Deze border wordt bij de boom geplant. De gemeente Voorst ontving de vaste planten van Lageschaar Vaste Planten. Dit mengsel is speciaal samengesteld voor het lokken van bijen en vlinders.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties