Boskoopse beurzen werken naar gezamenlijk kwekersplein toe

  Op de komende editie van de Boskoopse beurzen zal het kwekersplein van Groen-Direkt deels aansluiten op Plantarium.

  Daarmee zetten Plantarium en Groen-Direkt een volgende stap in hun samenwerking. Vorig jaar vonden de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij en de najaarsbeurs voor het eerst onder hetzelfde dak plaats, met een gezamenlijke ingang waarna je linksaf naar Plantarium ging en rechtsaf naar Groen-Direkt.

  De eerste hal rechtsaf lag er een beetje verlaten bij, vonden de organisaties, iets wat ze ook hoorden van bezoekers en deelnemers. In die hal voerden namelijk monsterlagen de boventoon; het Product Promotie Plein (PPP) met kwekers was verder weg.

  Meer levendigheid

  Om te zorgen voor meer levendigheid verschuift het PPP nu deels naar het midden. „Stands aan een kant van de hal, lagen aan de andere kant”, legt directeur Taaf Rosbergen uit. „Onze verwerking moet centraal zijn en die blijft ook zo.”

  Bij Plantarium kunnen deelnemers kiezen met of zonder standbouw. Dat laatste heeft ongeveer dezelfde uitstraling als een PPP-stand en kent hetzelfde prijsniveau per vierkante meter. „Simpel maar netjes”, omschrijft beursmanager Jos van Lint zo’n stand. De eenvoudige stands zullen net als vorig jaar weer aan de buitenkant van Plantarium zijn.

  Volgend jaar één kwekersplein?

  Volgend jaar wensen beide organisaties weer een stap zetten: één gezamenlijk kwekersplein, dus voor kwekers die op Plantarium en/of Groen-Direkt zonder poespas willen staan. Komende editie wordt onder bezoekers en deelnemers gepeild of zij dat ook wenselijk vinden.

  De samenwerking tussen Plantarium en Groen-Direkt komt wel steeds verder tot uiting, maar beide organisaties benadrukken dat elkaars identiteit wel zichtbaar zal blijven. Als er volgend jaar één kwekersplein komt, hoe zien bezoekers dan het verschil? „We komen vast wel tot een oplossing”, zegt Rosbergen. Van Lint herinnert aan de tijd van Diveka. „Diveka-deelnemers werden vroeger op Plantarium ook als zodanig aangeduid. ’Ik hoor bij die of die organisatie’: dat is goed zichtbaar te maken.”

  Plantarium en Groen-Direkt onder één dak: hoe zag dat vorig jaar ook alweer uit? Bekijk onze video van 2018.

  Foto: Plantarium

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties