Britse bloemist maakt anti-hooikoortsboeketten

  Om consumenten met hooikoorts tegemoet te komen, introduceert de Britse bloemist Grace & Thorn samen met Funnyhowflowersdothat.co.uk boeketten die laag scoren in pollen. En daar blijkt veel vraag naar te zijn.

  Hooikoorts is niet langer een typische voorjaarskwaal, de symptomen strekken zich steeds vaker uit over de zomer en de herfst. De oorzaak is klimaatverandering. Als de temperatuur stijgt en de winters dus zachter zijn, geven planten meer en langer pollen af. Ook als er meer CO2 in de lucht zit, neemt het aantal pollen toe. Veel hooikoortspatiënten hebben in februari of al eerder last. Wie pech heeft, houdt symptomen tot in de herfst en ervaart pas verlichting als ook Ambrosia is uitgebloeid.

  Pollenarme snijbloemen

  Om hooikoortspatiënten toch van bloemen te kunnen laten genieten, is een lijst met snijbloemen samengesteld die bekend staan om hun lage pollenfactor. Zo leveren rozen en irissen verrassend weinig vervelende reacties op, net als Astrantia, Achillea en Antirrhinum. Met deze bloemen kunnen zomerse boeketten worden gecreëerd waar ook hooikoortspatiënten van kunnen genieten.

  Resultaten

  In samenwerking met East London florist Grace & Thorn zijn diverse hooikoortsvrije boeketten gemaakt om te onderstrepen dat seizoensgebonden klachten nog steeds verzacht kunnen worden met een mooi boeket. Op sociale media wordt er heel goed op gereageerd.

  Bron en foto’s: Bloemenbureau Holland

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties