De Plantenbeurs verdwijnt na 132 jaar

  De Plantenbeurs die sinds 1887 vraag en aanbod bij elkaar brengt, bestaat niet meer. Daarmee verdwijnt een stuk boomkwekerijgeschiedenis.

  Voor vraag en aanbod in vakblad De Boomkwekerij is nu een aparte categorie opgenomen in de Branchewijzer. Daarmee blijft uitgeverij Hortipoint de mogelijkheid bieden om vraag en aanbod op print kenbaar te maken.

  NBvB-traditie voortgezet in vakblad

  Sinds de eerste editie van De Boomkwekerij, verschenen op 9 december 1988, was De Plantenbeurs een vast onderdeel van het vakblad. Het zette een lange traditie voort die voorheen werd verzorgd door de toenmalige Nederlandse Bond van Boomkwekers. Van 1887 tot 1988 kwam De Plantenbeurs als zelfstandig blad uit.

  Voor kwekers en handelaren was De Plantenbeurs vroeger een belangrijk (inter)nationaal platform om boomkwekerijproducten te verhandelen. Lijsten met vraag en aanbod werden vaak meteen na publicatie uitgeplozen om op te reageren. Sommige lijsten waren vroeger zo lang, met name bij aanvang van een nieuw handelsseizoen, dat De Plantenbeurs dan uit diverse uitneembare en uitklapbare pagina’s bestond.

  Met de ontwikkeling van digitale systemen verschoof steeds meer vraag en aanbod naar online.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties